Zelf beleggen of beleggen bij een bank?

Geplaatst door

De afgelopen tijd is de inflatie enorm hard gestegen. Jaarlijks neemt het geld dat bij je op de bank staat met meer dan 8% in waarde af en dit wil natuurlijk niemand. Het is dan ook niet raar dat mensen steeds meer op zoek gaan naar andere alternatieven voor het bewaren van geld. Een van de opties waar mensen voor kiezen is het investeren van hun geld in aandelen en effecten. In principe zou het investeren van je geld in een aandeel nog steeds rendabel zijn als je minder dan 8% per jaar aan verlies draait. Dit is iets waar de meeste mensen helaas niet bij stil staan. Er zijn een hoop verschillende manieren van beleggen en in dit artikel zal hier verder op in worden gegaan.

 

Beleggen via een bank

Wanneer jij wilt gaan beleggen, zijn er meerdere manieren om dit te doen. Je kunt ervoor kiezen om zelf een broker te zoeken en hier geld op te zetten, maar kunt het ook gewoon via je bank doen. Wanneer je via een bank gaat beleggen kun je ervoor kiezen om de bank het geld te laten investeren of om het zelf te doen. Vaak zijn er hier bedrijven waarin je kunt investeren die relatief veilig zijn. Ook wanneer de bank gaat beleggen zul je vaak een laag rendement zien. Het grote voordeel hiervan is dat de kans op het verliezen van je geld ook een stuk kleiner is dan wanneer je in kleinere, risicovollere bedrijven investeert. Ook is het verstandig om de banken te vergelijken. Je kunt dit doen door naar een review of andere recensies te gaan kijken. Zo heb je bijvoorbeeld een ing beleggen review en een abn amro beleggen review.

 

Zelf investeren via een broker

Een broker is een bedrijf dat toegang heeft tot de beurs. Je hebt als particulier namelijk niet zomaar toegang tot de beurs en kunt geen ‘kleine bedragen’ investeren. Op beurzen gaat het hier dan al snel om miljoenen euro’s. Door te beleggen via een broker krijg je wel de mogelijkheid om dit te doen. Je kunt bovendien in een stuk meer dingen investeren dan bij de meeste banken. Zo kun je onder andere in indices, forex en grondstoffen investeren. Op deze manier kun jij investeren in de markt waarvan jij gelooft dat deze in de komende periode sterk zal gaan stijgen. Wel brengt dit dus meer risico met zich mee dan beleggen via de bank.

Geef een reactie