Waarom zijn van der Valk hotels zo succesvol?

Geplaatst door

Dat van der Valk hotels in Nederland zo succesvol zijn is geen geheim meer. Veel mensen plannen weekendjes weg naar de andere kant van Nederland en verblijven in van der Valk hotels. Ze liggen dan ook op strategisch goede punten waardoor je kan uitwijken naar grote steden en andere belangrijke plekken in de omgeving. In dit artikel lees je een over een stukje geschiedenis van de van der Valk hotels en waarom het zo'n groot succes is.

De oprichting van van der Valk hotels

Van der Valk werd in 1939 opgericht toen Martien van der Valk een dranklokaal uit Voorschoten ombouwde tot een hotel. Door groots te denken en een grote ambitie te durven uitspreken zijn volgens Martien de basisingrediënten van het succes van Van der Valk hotels. Martien wilde toentertijd voor alle twaalf kinderen een eigen hotel. Als je daarop terug kijkt kan je concluderen dat dat hem aardig is gelukt.

De vierde generatie neemt het over van de derde generatie

Want de Van der Valk keten telt op dit moment 68 vestigingen in Nederland en 30 vestigingen buiten Nederland. Sinds het begin van deze eeuw is de keten een franchise organisatie, maar bezitten de kinderen van Van der Valk nog wel steeds de hotels. Op dit moment is de vierde generatie de keten aan het overnemen van de derde generatie. Zoals Gert van der Valk (vierde generatie) vertelt is er bijna altijd wel iemand van de Van der Valk familie op een vestiging aanwezig, waardoor ieder personeelslid betrokken raakt bij de zaak en het uiterste geeft. Ze doen het met z'n allen en zorgen dat klanten uitstekend behandeld worden, zoals het hoort.

Wat is nu de geheime formule van der Valk?

Het succes en het geheim van van der Valk zit hem in de familiecultuur die deze hotelketen heeft. Want iedereen kent elkaar, helpen elkaar en leren van elkaar. Er heerst een werkcultuur van plezier, maar ook van keihard werken om de gasten een zo prettig verblijf in de hotels te geven. Bij iedereen van de familie van der Valk zit ondernemerschap in het bloed. Zowel in het harde werken als het vermogen om betrouwbaar personeel te binden aan het bedrijf.

Hoe zit het met het logo van van der Valk?

Is je wel eens opgevallen dat het logo van van der Valk geen valk is maar een toekan? Dat komt omdat tijdens het bepalen van een logo voor van der Valk net na de oorlog een logo van een valk niet goed paste in het beeld van het hotelketen. De reden omdat de nazi's het in de oorlog gebruikte en veel negatieve reactie deed opwekken. Doordat van der Valk Avifauna overnam eigenden ze zich ook het toekan logo. Waarom een toekan? Een toekan is bij uitstek een gezelschapsdier en dat beeld past perfect bij de van der Valk hotels.

Geef een reactie