Waarom Je Elke Dag Met Je Hond Zou Moeten Spelen

Geplaatst door

Veel mensen denken dat spelen met hun hond tijdverspilling is. Maar dat hebben ze zo mis! Door met je huisdier te spelen, krijgen ze niet alleen beweging, maar het verbetert ook de band tussen jullie twee. Het is belangrijk voor zowel mentale als fysieke gezondheid om quality time samen door te brengen. Honden zijn onze beste vrienden en we zouden elke dag tijd met ze moeten doorbrengen. Spelen met je hond is een geweldige manier om een band op te bouwen, stress te verminderen en je pup te helpen trainen.

Speelgoed voor je hond

Spelen met je hond is ontzettend goed voor zijn ontwikkeling. Het is een belangrijke stap in het leven van jonge honden om te socialiseren en met andere honden om te gaan, maar het helpt hen ook de vaardigheden te ontwikkelen die ze nodig hebben om gezonde volwassenen te zijn. Hoe meer tijd je besteedt aan het spelen met je pup, hoe beter! Spelen met je hond kan op verschillende manieren. Natuurlijk heb je speelgoed hond in verschillende soorten en maten. Zo heb je knaag- en kauwspeeltjes, en speeltjes waarmee je kunt aporteren, zoals ballen en frisbees. Variatie in de spellen en speeltjes is belangrijk voor de ontwikkeling van je hond, je kunt dan ook niet genoeg speelgoed in huis hebben waar je hond mee aan de haal kan. Bovendien zorg je met voldoende speeltjes in huis dat ze hun verveling niet uiten op je meubilair of op je schoenen gaan kauwen!

Spelen maakt je hond gelukkig

Naast dat het goed is voor het ontwikkelen van vaardigheden voor je hond om te spelen, is het ook goed voor de conditie. Honden moeten in beweging blijven om gezond te blijven, dat is een feit. Je kunt ze onder andere helpen hun energie kwijt te raken door met ze te fietsen, te gaan hardlopen of te spelen. Als honden niet voldoende bewegen, dan kunnen ze zich al gauw vervelen en zelfs depressief raken. En dat wil je natuurlijk voorkomen. Een ongelukkige hond is sneu om te zien, en kan zelfs destructief gedrag vertonen door zichzelf kaal te krabben of spullen in huis kapot te maken.

Leren spelen

Probeer je met je hond te spelen, maar snapt hij het nog niet helemaal? Dat kan. In dat geval zijn er verschillende manieren om je hond toch aan het spelen te krijgen. Zo heb je piepende speeltjes die een piepgeluid maken. Veel honden vinden dat geluid stimulerend en zullen achter het speeltje aan willen rennen. Een andere optie zijn holle speeltjes waar je snoepjes in kunt verstoppen. Zo snapt je hond al gauw dat de beloning voor het spelen lekkere snoepjes zijn!

Geef een reactie