Voorkom licht in de kamer met gordijnen die verduisteren

Geplaatst door

Ken je dat probleem als je even wat langer uitslaap er fel licht door de ramen schijnt die de hele kamer verlicht? En dat je met dat felle licht niet meer kan slapen. Je kan het accepteren en eerder je bed uit gaan, maar net even dat uurtje extra pakken is toch wel lekker. De perfecte oplossing is het aanschaffen van gordijnen die verduisteren. Je leest er hier alles over.

Houd licht tegen met verduisteringsgordijnen

Ze zijn dus onmisbaar voor een goede nachtrust, gordijnen die verduisteren. Je verduistert compleet je kamer met dit soort gordijnen waardoor je net even beter wakker wordt of net even langer kan doorslapen. De functie van deze gordijnen zijn het buitenhouden van licht, maar ook niet heel onbelangrijk, het buitenhouden van warmte. Dat laatste is erg belangrijk als er warme zomers zijn. De kamer koelt af waardoor je een extra goede nachtrust krijgt. Niemand wil in een erg warme slaapkamer slapen.

Wat voor nut hebben gordijnen die verduisteren?

Groot voordeel van verduisterende gordijnen is dus dat er geen licht naar binnenkomt. Dat brengt met zich mee dat je zelf met de verlichting kan spelen en alles naar eigen wens kan invullen. Maar niet alleen in de slaapkamer zijn gordijnen die verduisteren erg handig. Ook in de woonkamer kunnen deze gordijnen erg effectief zijn. Zo houd je zonlicht tegen en kan je zonder problemen televisie kijken of op je laptop een spelletje spelen. Als je denkt dat dat alles aan voordelen is dan heb je het mis. De privacy is ook een belangrijk puntje. Vind je pottenkijkers vervelend? Met gordijnen die verduisteren kunnen mensen die buiten langs jouw raam lopen niet zien wat er binnen gebeurt. Zo heb je volledige privacy, helemaal geweldig.

Waar bestaan de stoffen uit van verduisterende gordijnen?

Bij Ilumio vind je de perfecte gordijnen, maar uit welke stoffen bestaan deze gordijnen? Je hebt een groot aanbod aan diversiteit als het aankomt op de stoffen. Zo heb je ze van 100% polyester, maar kan je ook kiezen voor een mix stoffen van polyester en katoen. Het mixen gaat zelfs verder met polyester en 4 andere stoffen. Het komt erop neer dat zulke stoffen alleen van de hoogste kwaliteit zijn.

Welke keuze in kleuren heb je bij gordijnen die verduisteren?

Deze gordijnen hebben uiteraard een groot assortiment als het aankomt op kleuren. Kijk in je huis en zie welke kleuren je in je interieur allemaal hebt. Zodra je een kleurenschema hebt opgesteld kan je de keuze maken op een juiste kleur gordijn uit te zoeken. Je hebt zowel kleuren voor donker als licht interieur en het aanbod is hier oneindig. Kies wat goed voelt en aansluit op je kamer.

Geef een reactie