Vakantie in de tuin!

Geplaatst door

Het is niemand ontgaan dat binnen zitten het nieuwe normaal aan het worden is. Voor sommigen een oase van rust, voor anderen een regelrechte kwelling. Het gebrek aan activiteiten heeft immers z’n voordelen en z’n nadelen. Impulsiviteit is niet echt meer mogelijk omdat alles wat voorheen vanzelfsprekend was om te doen, zoals het gaan naar de bioscoop of een koffie doen op het terras van het café, is nu vrijwel niet mogelijk. Het alternatief is een to-go koffie die je opdrinkt op een muurtje achteraf of staand voor het café. De andere kant van de situatie is dat het gebrek ook voor een zekere rust zorgt. De wereld waarin we leven kenmerkt zich door de snelheid, door het grote aantal contacten dat we op kunnen bouwen door technologie. Binnen no time waren onze agenda’s bomvol omdat het zo makkelijk was om even snel wat af te spreken.

De tuin als nieuwe vakantie plek

We worden eigenlijk genoodzaakt om met andere ogen naar onze omgeving te kijken. Naar de mogelijkheden in plaats van de gebreken. We kunnen immers niet meer ergens anders heen om even bij te tanken, dat moeten we doen op de plek waar we ook ons normale leven leiden. Maar het kost soms wel wat om deze manier van kijken te veranderen. De meest voor de hand liggende manier om deze verandering in gang te zetten is om te willen investeren, om je omgeving meer te willen waarderen als plek waar je leeft. Je huis kan zo normaal worden, terwijl het in werkelijkheid dé plek is waar jij hoort, waar je slaapt, waar je geborgenheid vind. Dat is iets wat onwijs veel waard is. Hetzelfde geldt voor de tuin. Het is de plek waar je zonder schaamte met blote voeten even door de aarde kan banjeren en kan leren tuinieren zonder dat iemand je op de vingers kijkt. Stel je voor dat je tuin je nieuwe favoriete vakantie bestemming is!

Wegdromen in je eigen gras

Het is makkelijker dan je denkt, wanneer je naar buiten kijkt en tot de conclusie komt dat de tuin er een beetje zielig bij ligt, dan is de enige die daar echt wat aan kan doen, jij! En het levert ontzettend veel op. Letterlijk en figuurlijk. Je kan het gespaarde geld wat bedoeld was voor de vakantie bijvoorbeeld gebruiken voor een houten hottub of een ofyr BBQ, deze geven je het echte vakantie gevoel. Het mag dan wel een luxe product zijn, maar dat is helemaal niet erg wanneer het je een nieuwe boost van genot geeft. En geef toe, die geur van de BBQ in de zomer, is dé manier om het gevoel te creëren dat je op vakantie bent in eigen land!

 

Geef een reactie