Meer over haar en haartransplantatie kosten

Geplaatst door

Vroegtijdig kalen is iets waar bijna elk persoon niet op zit te wachten. Kaalheid komt natuurlijk vooral voor bij mannen, maar het kan bij vrouwen ook voorkomen. Mannen krijgen, afhankelijk van hun genen, op volwassen leeftijd natuurlijk geleidelijk aan een kalend hoofd. Bij vrouwen gebeurt dit vrijwel nooit, maar het hoofdhaar kan wel dunner worden naarmate je ouder wordt. Een ander veelvoorkomend type kaalheid bij vrouwen is van de wenkbrauwen, als je bijvoorbeeld dunne wenkbrauwen hebt of te vaak hebt geëpileerd. Kaalheid wordt over het algemeen niet beschouwd als een aantrekkelijke eigenschap. Gelukkig kun je tegenwoordig heel goed de natuur een handje helpen door bijvoorbeeld een haartransplantatie te ondergaan. In het afgelopen decennia is deze ingreep genormaliseerd en populair geworden. Echter blijft het heel prijzig om zo’n ingreep te ondergaan. Daarom schrijf ik in deze blog meer over de kosten die bij een haartransplantatie komen kijken. Ook vertel ik nog wat meer wat een haartransplantatie eigenlijk precies is en hoe deze ingreep in z’n werk gaat. Veel leesplezier!

Wat is een haartransplantatie nou precies?

De ingreep is een process waarbij er haar op een bepaalde plek geplaatst wordt. Vaak is deze plek de schedel, wenkbrauwboog of baard. Door Middel van een transplantatie worden er grafts op de plek geplaatst. Grafts zijn de haarzakjes waaruit de haren uiteindelijk gaan groeien. Eerst wordt de haarlijn getekend, en vervolgens wordt in een operatie de grafts geplaatst op de juiste plek. Deze operatie vindt plaats met lokale verdoving.

Waarom zijn zulke ingrepen zo duur?

Omdat elke graft individueel geplaatst moet worden is het een tijdrovende operatie die heel nauwkeurig moet worden uitgevoerd. Ook zijn veel dokters er nog niet gespecialiseerd is waardoor de operatie langer duurt en minder efficiënt gaat. Dit verhoogt dan ook de haartransplantatie kosten. De mate van efficiëntie en expertise bepalen dus de prijs, en in Nederland is deze prijs nog heel hoog.

Waar zijn haartransplantatie kosten beter te betalen?

Gelukkig kunnen haartransplantatie kosten ook een stuk lager uitvallen. In Turkije bij Dr. Cinik zijn de transplantaties ongeveer de helft goedkoper dan in Nederland. Dit komt omdat deze kliniek volledig is gespecialiseerd in haartransplantaties. Daarnaast zetten ze ook nog eens meer grafts dan in Nederland. Je krijgt dus twee keer zoveel voor de helft van het geld! De connectie met Nederland vanuit deze kliniek is uitstekend. Je wordt opgevangen vanaf het vliegveld en er is altijd een Nederlands sprekende persoon aanwezig zodat er geen miscommunicatie kan ontstaan. Als je dus op zoek bent naar een haartransplantatie is Dr. Cinik dus een interessante keuze!

Geef een reactie