De 3 mooiste vloeren

Geplaatst door

Ben jij van plan om een nieuwe vloer te leggen in je huis of kantoorpand? Lees dan vooral even verder. In deze blog worden drie soorten vloeren besproken die naast mooi ontzettend praktisch zijn. Welk typen vloer past bij je huis, welke kleur is geschikt, en wat komt er allemaal bij kijken bij het leggen van een vloer. Dit zijn vast vragen waar je al eens eerder over na hebt gedacht en daarom kun je hier een aantal tips en voordelen lezen van deze mooie vloeren. Met onderstaande vloeren zit je altijd goed. 

Laminaat

Een vloer die tegenwoordig vaak gekozen wordt is de laminaat vloer. Deze vloeren hebben een lange levensduur en zijn zeer makkelijk te onderhouden. Deze vloer is zo populair door de uitstraling. Een laminaat vloer lijkt namelijk op een echte parketvloer. Laminaat is gemaakt uit verschillende lagen waardoor deze vloerbedekking een unieke samenstelling heeft ten opzichte van andere vloeren. Het grootste voordeel van deze vloeren is misschien wel de ontzettend goede kwaliteit voor een lage prijs. Zeker voor gezinswoningen is deze vloer geschikt. Kinderen kunnen hierop volledig hun gang zonder de vloer te beschadigen. Daarnaast is laminaat in diverse kleuren en maten verkrijgbaar.  

PVC

Wil jij een vloer die nauwelijks van echt hout te onderscheiden is? Overweeg dan eens een PVC vloer. Deze vloeren hebben een lange levensduur en hebben een geluiddempende werking. Een groot voordeel van de PVC vloer is dat ze warmte absorberen en geschikt zijn voor vloerverwarming. PVC is een goedkoop materiaal dat makkelijk te bewerken is. De vloeren zijn verkrijgbaar in verschillende designs en kleuren en worden daarom tegenwoordig dan ook steeds meer gebruikt in woningen. Daarnaast zijn PVC makkelijk te reinigen doordat ze bestendig zijn voor vele schoonmaakmiddelen.    

Hout

Laten we eerlijk zijn, echte houten vloeren zijn en blijven het mooist. Voor deze vloeren worden de mooiste houtsoorten gebruikt die voor een warme en knusse sfeer zorgen. Een houten vloer kun je helemaal aanpassen aan je eigen stijl. Ze zijn verkrijgbaar in diverse maten en kleuren. Het is belangrijk om niet te vergeten dat houten vloeren een natuurproduct is dat zeer gevoelig is voor de seizoenen. Hout kan krimpen en uitzetten. Toch hebben deze vloeren ontzettend veel voordelen waardoor ze erg populair zijn. Voor deskundig advies kunt u terecht bij een specialist over houten vloeren haarlem. Hier kun je informeren of een houten vloer iets voor jou kan zijn en een complete uitleg krijgen over de verzorging en het onderhoud van deze prachtige vloeren. 

Geef een reactie