Bent u een van diegenen die van alcohol genieten of misbruiken?

Geplaatst door

Alcohol wordt over de hele wereld bij vele gelegenheden gedronken. Een feest, een festival, een bruiloft, een concert. Er zijn vele redenen waarom mensen alcohol gebruiken. De consumptie van alcohol moet op dezelfde manier worden genoten als van een heerlijke maaltijd. Anders zou alcohol problemen kunnen veroorzaken in onze gezondheid en in de relaties die we hebben met familie en vrienden. Er zijn manieren om te weten wanneer ben je alcoholist of niet. En het is belangrijk dat je dit weet. Niet iedereen is even gevoelig voor alcohol en leren grenzen te stellen kan het verschil maken tussen een leuke avond uit en een tragische nacht. We maken geen grapje, ook al klinkt het zo. Leer om grenzen te stellen.

Elke alcoholische drank is anders

Wodka, rum, whisky, tequila en de lijst gaat maar door. Elk type alcoholische drank is verschillend en veroorzaakt verschillende soorten effecten op de mensen die ze drinken. Mensen die hun grenzen kennen, bestellen alleen die alcoholische dranken die zo weinig mogelijk nadelige effecten veroorzaken. Het idee is om een leuke tijd te hebben, niet om problemen te veroorzaken. Als iemand je een drankje aanbiedt waarvan je weet dat het niet goed voor je is, zeg dan "Nee." Vraag om het juiste soort alcoholische drank. Vraag naar het soort alcoholische drank dat voor u geschikt is of vraag om een niet-alcoholische drank. Een voorbeeld van een alcoholische drank die onverenigbaar is met je lichaam is hoofdpijn de volgende dag. Als dat bij u gebeurt, raad ik u aan te stoppen met het drinken van dat soort drank. De hoofdpijn is een waarschuwing van je lichaam. Negeer het niet.

Verantwoordelijk zijn moet je prioriteit zijn

Om verantwoordelijk te zijn, moet je jezelf kennen. Om jezelf te kennen, moet je assertief zijn. Buig nooit voor spot van vrienden of familie als u een van degenen bent die ervoor kiezen niet te drinken. Bezwijk nooit voor de druk om een alcoholische drank te drinken waarvan u weet dat die niet goed voor u is. Ken uw grenzen en leer ze tegenover anderen te verdedigen. Het gaat er niet om een lafaard te zijn, het gaat erom verantwoordelijk te zijn. Alcohol kan uw perceptie van de realiteit beïnvloeden en u aanzetten tot daden waar u later spijt van krijgt. Ook als u niet gewend bent alcohol te drinken, kan uw lichaam veranderingen ondergaan die gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken.

Geef een reactie